10 Aralık 2009 Perşembe

YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ


Edebiyatçılar Derneği, kış dönemi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi açılıyor. Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, öykü, şiir, deneme, eleştiri gibi yazınsal türler üzerine kuramsal çalışmaları ve uygulamaları içeriyor.

Cemil Kavukçu, Aynur Tunaboylu, Tekgül Arı, Çiğdem Ülker, Adnan Gerger, Hasan Uysal, Metin Turan, Süreyya Karacabey, Alper Akçam, Meltem Arıkan, Ayça Bilgin, Tuncer Uçarol, Remzi Özmen, A. Galip’ten oluşan kurul tarafından yürütülecek olan atölye çalışmaları, 12 Aralık 2009 Cumartesi günü başlatılacak.

Edebiyatçılar Derneği, edebiyata yürekten inanan herkesi; okuma ve yazma eylemini yaşam biçimi olarak benimseyen birey olmaya çağırıyor.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, yazma çabasının başlangıcında ya da herhangi bir düzeyinde bulunan tüm katılımcılar için geliştirilmiş bir programdır.

Söz konusu atölyeye katılmak için statü, kariyer, derece sahibi olmak gibi önkoşullar yoktur. Okumaya ve yazmaya ilgi duymak yeterlidir.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, hiçbir sınıf, meslek, yaş ayrımı yapmaksızın, edebiyat uğraşıyla ilgilenen herkesin, entelektüel kapasite ve yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Yıllardır yazıyor ya da ilk metnini deniyor olsa da, yaratıcı yazma konusuna gerçekten ilgi duyanlara, düzenlediğimiz atölyeler, gereksinim duyduğu katkıyı mutlaka sağlayacaktır.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne katılmak isteyenler, kayıt için, Edebiyatçılar Derneği’nin, aşağıdaki iletişim adreslerine başvurabilirler.

Cep: 0506 583 58 75 – 0532 301 25 77
(Cep arama saati: 09.00-18.00 arası…)

e-posta:
edebiyat@edebiyatcilardernegi.org.tr
gokhancengizhan@yahoo.com
tekgul.ari@gmail.com


YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ

YARATICI YAZARLIĞA GİRİŞ
YAZINSAL TÜRLER
KURAMSAL ÇALIŞMALAR VE UYGULAMALAR

ATÖLYE YÜRÜTME KURULU:
Cemil Kavukçu, Aynur Tunaboylu, Tekgül Arı, Çiğdem Ülker, Adnan Gerger, Hasan Uysal, Metin Turan, Süreyya Karacabey, Alper Akçam, Meltem Arıkan, Ayça Bilgin, Tuncer Uçarol, Remzi Özmen, A. Galip…

İçinizdeki Sansürden Kurtulun !..

Kendi Kendinizin Eleştirmeni Olmayın!..


• Yaratıcı yazarlık atölyesi, katılımcıların eleştirel bakış açılarını, estetik beğenilerini, bireysel üretimlerini güçlendirmeye yönelik kuramsal ve uygulamasal çalışmaları içeriyor.

• Konuk yazarların ve katılımcıların birlikte çalışacağı atölye ortamında, kuramsal çalışmaların yanı sıra, katılımcıların egzersiz olarak yazacakları metinler de ele alınacak.

• Yazılan örneklerdeki anlatım ve dil özellikleri tartışılacak.

• Katılımcılar, ikinci aydan itibaren, her hafta yeni bir metin hazırlayacak, atölye içinde daha önceki üretimlerini aşmaya çalışacaklar.

• Yaratıcı yazarlık atölyesinde, potansiyel yazarlarla profesyonel edebiyatçılar bir araya geliyor, katılımcılara konuk yazarlarla birebir çalışma olanakları sunuluyor.

• Katılımcıların ürünlerinin okunup tartışıldığı ortamlar yaratılıyor.

• Dönem boyunca, atölyelere katılacak yazarlar, kendi deneyim zenginliklerini, yazarlık coşkularını paylaşmaktan mutluluk duyan, katılımcıların yeteneklerini geliştirmek isteyen, ülkemizin usta edebiyatçılarıdır.

• Yazma sektörünün içinde yer alan yazar, editör, çevirmen, akademisyen vb profesyoneller, kendi meslekleri konusunda ayrıntılı, aydınlatıcı bilgiler verecek, katılımcılar merak ettikleri sorulara yanıt bulabilecekler.

KAYIT İÇİN BİLGİLER:
Atölye çalışmaları, 2 ay (12 Aralık 2009 – 13 Şubat 2010) sürecek; hafta sonu 2 saat (Cumartesi, 14.00-16.00) hafta içi 2 saat (Çarşamba, 18.30-20.30) olmak üzere; toplam 36 saat yapılacaktır.


Katılım ücreti: 160 TL
İki taksitle ödeme yapılabilir: 80 x 2: 160 tl

ATÖLYE ADRESİ
Edebiyatçılar Derneği: Sakarya Caddesi, No: 32 / 15 Yenişehir - Ankara

PROGRAM
12 Aralık 2009 – 13 Şubat 2010

12.Aralık Cumartesi / Tanışma Toplantısı
16 Aralık Çarşamba / Aynur Tunaboylu
19 Aralık Cumartesi / Alper Akçam
23 Aralık Çarşamba / Tuncer Uçarol
26 Aralık Cumartesi / Süreyya Karacabey
30 Aralık Çarşamba / Hasan Uysal
02 Ocak Cumartesi / Tekgül Arı
06 Ocak Çarşamba / A.Galip
09 Ocak Cumartesi / Cemil Kavukçu
13 Ocak Çarşamba / Metin Turan
16 Ocak Cumartesi / Çiğdem Ülker
20 Ocak Çarşamba / Adnan Gerger
23 Ocak Cumartesi / Adnan Gerger
27 Ocak Çarşamba / Aynur Tunaboylu İ
30 Ocak Cumartesi / Süreyya Karacabey
03 Şubat Çarşamba / Remzi Özmen
06 Şubat Cumartesi / Tekgül Arı
10 Şubat Çarşamba / Ayça Bilgin
13 Şubat Cumartesi / Meltem Arıkan
Değerlendirme Toplantısı


Cumartesi Günleri: 14: 00 – 16: 00

Çarşamba Günleri: 18: 30 – 20: 30


Not: 09 Ocak 2010’dan itibaren, Cumartesi günleri saat 13:00’da,1 saatlik ön atölye çalışması yapılacaktır.